Jak zrobić frytki w piekarniku

Masz dość smażenia? Oto Twój przepis na smaczne i zdrowe frytki!

Niezależnie od tego, czy masz ochotę na słodycze, czy po prostu szukasz czegoś satysfakcjonującego do chrupania, ten przepis to doskonały sposób na naprawienie smażenia.

Istnieje wiele różnych przepisów, które twierdzą, że są najlepsze, ale ten jest łatwy i ma świetny smak.

Ten przepis jest świetny dla osób, które nigdy wcześniej nie robiły frytek i chcą go wypróbować: jest łatwy, szybki i naprawdę pyszny. Świetnie sprawdzi się również, jeśli potrzebujesz zdrowego przysmaku, ponieważ frytki z piekarnika są pieczone, a nie smażone na oleju.

Wskazówki dotyczące gotowania chrupiących frytek w piekarniku

Smażenie na głębokim oleju ziemniaków, a następnie pieczenie ich w piekarniku to świetny sposób na to, aby były chrupiące bez tłuszczu.

1. Pokrój frytki na kawałki o długości od 1/2 do 3/4 cala, aby można je było szybciej upiec i lepiej zmieściły się na blasze do pieczenia.

2. Dodaj 2 łyżki oleju roślinnego z frytkami do miski i dobrze wymieszaj, aż ziemniaki pokryją się olejem z obu stron.

3. Połóż pokrojone frytki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ustaw temperaturę piekarnika na 425 ° F i gotuj przez około 10 minut lub do uzyskania złotego koloru i chrupkości na zewnątrz, a jednocześnie nadal miękkiego w środku.

Składniki i narzędzia, których będziesz potrzebować

Lista składników i narzędzi potrzebnych do zrobienia ciasta znajduje się poniżej.

Składniki:

– Mąka – Cukier – Masło lub Margaryna

– Jajka (dwa lub cztery) – Mleko (dowolne)

– Ekstrakt waniliowy (opcjonalnie)

Narzędzia:

– Patelnie do pieczenia, okrągłe patelnie, kwadratowe patelnie, bochenki, formy do muffinek i blacha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *